Działalność gastronomiczna, a wymogi SANEPIDU

Dodano: 17 maja 2018

Ośrodek Wspierania Przedsiębiorczości w Kościanie zaprasza na bezpłatne spotkanie informacyjne „Działalność gastronomiczna, a wymogi SANEPIDU”, które odbędzie się 21 maja 2018 roku w siedzibie Ośrodka, ul. Dworcowa 1 (budynek dworca PKP, I piętro).

Podczas spotkania pracownicy Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Kościanie omówią zagadnienia dotyczące:

  • Przepisów prawa żywnościowego, których muszą przestrzegać przedsiębiorcy prowadzący działalność w sektorze spożywczym.
  • Rejestracji i zatwierdzenia zakładu małej gastronomii w Inspekcji Sanitarnej.
  • Wymagań sanitarno-technicznych dla zakładu małej gastronomii.
  • Omówienia zasad Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Dobrej Praktyki Produkcyjnej.
  • Wykazu składników i alergenów dla oferowanych potraw.

Zgłoszenia przyjmowane są do 18 maja 2018 roku do godz. 15:00. Liczy się kolejność zgłoszeń. Liczba miejsc ograniczona.

Więcej informacji pod nr telefonu 65 512 77 83, na www.owp.koscian.net oraz na www.facebook.com/SWPkoscian.